Laks med kartofler og agurk
Laks med kartofler og agurkesalat er en klassisk norsk ret, som kombinerer friske, sunde ingredienser på en enkel, men velsmagende måde. Laksen og kartoflerne dampes for at bevare deres naturlige smag og næringsværdi. Retten suppleres af en agurkesalat, der er marineret i en eddikemarinade, som giver hele retten en forfriskende, syrlig smag. Denne lette og næringsrige ret er ideel til frokost, da den kombinerer fiskens friskhed, kartoflernes mørhed og agurkemarinadens intensitet til en harmonisk helhed.
Tilberedning: 50 min
Medium

Tilberedning: 50 min
Medium
Ingredienser:
- 720 g vand
- 1 g sort peber
- 100 g 10 % spiritus eddike
- 100 g sukker
- 300 g agurker
- 18 g salt
- 70 g smør
- 100 g 18% creme fraiche
- 10 g Dildfrø
- 600 g Frisk laks
- 400 g sene kartofler
Metode:
- Agurkesalat: Læg 1 agurk på ca. 300 gram skåret i ca. 0,5 cm tykke skiver i en skål. Tilsæt 100 gram sukker, 100 gram eddike og 100 gram vand i koppen. Rør rundt i 5 minutter ved 50 °C med en hastighed på 6 omgange. Hæld den tilberedte marinade over agurkerne, og sæt dem til side i 30 minutter. Lad derefter agurkerne dryppe af i en kurv, og kom dem i en skål.