Kvæfjordkake - norsk julekage

Verdens bedste er en traditionel norsk kage, også kendt som Kvæfjordkake. Den har fået sit navn på grund af sin unikke smag og delikate konsistens, som gør den til en af Norges mest elskede desserter.

Tilberedning: 2h

Let

Kvæfjordkake - norsk julekage

Tilberedning: 2h

Let

Ingredienser:

  • 8 g vaniljesukker - CVR
  • 2 g bagepulver
  • 4 g en stang vanilje
  • 50 g smuttede mandler
  • 375 g sukker
  • 150 g smør
  • 160 g æggeblommer fra høns
  • 250 g Drikkemælk, 3,2% fedt
  • 100 g æggehvider fra høns
  • 20 g Majsstivelse
  • 500 g 30 % fedt flødeost
  • 150 g hvedemel type 450

Metode:

  1. Sæt en skål på låget af en kop uden prop, nulstil vægten, og vej 50 gram smuttede mandler af. Sæt skålen til side. Sæt en hakkestang i koppen. Tilsæt 150 gram stuetempereret smør skåret i mindre stykker og 125 gram sukker til koppen. Kværn i 1 minut ved 6 omdrejninger. Skrab indholdet ned i bunden af koppen med en spatel. Fortsæt med at piske i 1 minut og 30 sekunder ved 6 omdrejninger.

Download Philipiak Home-appen for at opdage alle opskrifterne på Cookover.

Hvordan gør man det?

  • Scan QR-koden
  • Download appen til din telefon
  • Tilmeld dig Philipiak Home-appen og få glæde af alle opskrifterne på Cookover