Risriscreme med jordbærsauce
Riskrem med jordbærsaus er en traditionel norsk dessert lavet med en delikat riscreme og en sød, aromatisk jordbærsauce. Den klassiske ret er ekstremt populær i højsæsonen, især i julen. Den bløde riscreme, der er beriget med flødeskum, passer perfekt sammen med den forfriskende sauce og skaber en harmonisk og let sødme, der fryder ganen.
Tilberedning: 2h
Let
Tilberedning: 2h
Let
Ingredienser:
- 2 g en stang vanilje
- 45 g sukker
- 2 g salt
- 600 g Drikkemælk, 3,2% fedt
- 150 g frosne jordbær
- 350 g 30 % fedt flødeost
- 100 g Kasza ryżowa
Metode:
- Tilsæt 100 gram risengrød, 600 gram mælk og 1 knivspids salt i en kop. Kog i 50 minutter ved 100°C med en hastighed på 2 omgange. Vask og tør koppen.