Syrede citroner
En delikatesse fra det marokkanske køkken, en fremragende tilføjelse til gryderetter, salater, kød, fisk, grød, dressinger eller supper. Takket være fermenteringsprocessen er de syltede citroner så bløde, at de kan spises med en ske sammen med skrællen.
Tilberedning: 30 min
Let
Tilberedning: 30 min
Let
Ingredienser:
- 2500 g vand
- 1 g Allehånde
- 1 g laurbærblade
- 2 g Nelliker
- 12 g chilipeber
- 5 g Kanelstang
- 1000 g Citroner
- 120 g salt
- 250 g citronsaft
- 1 g Stødt peber
- 1 g Kolendra, nasiona
Metode:
- På låget af bægerglasset uden prop, sæt en skål, nulstil vægten og vej 1000 gram økologiske, små, ikke-voksede citroner, grundigt vaskede og skrubbede. De vejede citroner skæres på kryds med en kniv til 2/3 af længden, og derefter lægges en knivspids salt i hver citron og arrangeres tæt i en stor, steriliseret glasbeholder.