Peinirli - græsk pizza
En populær snack i Grækenland, hvede- og gærdej, der er formet som både og fyldt med aromatisk ostefyld. I den originale version er det en blanding af fåre- og gedemælksoste.
Tilberedning: 2h
Medium

Tilberedning: 2h
Medium
Ingredienser:
- 200 g vand
- 1 g sort peber
- 1 g oregano
- 5 g sukker
- 9 g salt
- 500 g hvedemel type 550
- 20 g komprimeret bagegær
- 80 g olivenolie
- 200 g Ser owczy
- 300 g Ser graviera
Metode:
- På låget af bægerglasset uden prop, sæt en skål, nulstil vægten og vej 200 gram fåreost opdelt i mindre stykker, 1 spsk oregano, 4 spsk olivenolie, 300 gram revet graviera-ost, gul fåreost eller gouda-ost, 1/2 tsk friskkværnet peber og 1/2 tsk salt. Bland det hele grundigt og stil til side.