Salati nigvzit - tomatsalat med jordnøddedressing
Enkle og hurtige grøntsagssalater lavet af årstidens grøntsager er essensen af forår, sommer og det tidlige efterår. Saftige, søde, modne tomater kombineret med sprøde agurker og friske krydderurter med en smagfuld, nøddeagtig dressing er en lækker idé til en georgisk salat.
Tilberedning: 20 min
Let

Tilberedning: 20 min
Let
Ingredienser:
- 60 g vand
- 2 g sort peber
- 10 g frisk koriander
- 4 g bukkehorn
- 6 g chilipeber
- 130 g forårsløg
- 2 g Stødt koriander
- 250 g agurker
- 4 g hvidløg
- 9 g salt
- 50 g valnødder
- 350 g tomater
- 10 g persilleblade
- 10 g æblecidereddike
Metode:
- Tilsæt 50 gram uskrællede valnødder, 1 spiseskefuld æblecidereddike, 1 pillet hvidløgsfed, 1/2 chilipeber vasket, tørret, uden kerner og skåret i mindre stykker, 1 teskefuld stødt bukkehornsfrø, 60 gram vand, 1/2 teskefuld salt, 1/2 teskefuld stødt koriander og 1/2 teskefuld peber til koppen. Hak i 15 sekunder ved 10 hastigheder.