Fastelavnsboller
Norske gærboller med flødeskum og hindbærsyltetøj, kendt som 'fastelavnsboller', er en traditionel delikatesse, som serveres i forbindelse med Fastelavn, den norske pendant til karneval. Disse luftige, smøragtige boller er lavet af en gærdej, som bliver let og delikat sød efter hævning og bagning.
Tilberedning: 1h 45 min
Medium
Tilberedning: 1h 45 min
Medium
Ingredienser:
- 1 g Stødt kardemomme
- 2 g bagepulver
- 30 g CVR-sukker
- 100 g sukker
- 3 g salt
- 100 g smør
- 60 g Hele hønseæg
- 50 g komprimeret bagegær
- 350 g Drikkemælk, 3,2% fedt
- 500 g hvedemel type 450
- 300 g Flødeskum - CVR
- 100 g Dżem malinowy
Metode:
- Tilsæt 350 gram mælk og 100 gram smør i en kop. Varm i 3 minutter ved 80 °C med en hastighed på 2 omgange.