Salsa verde
Salsa verde er fællesbetegnelsen for mange forskellige saucer, der hovedsageligt består af friske krydderurter. Det er en tyk, forfriskende blanding af hakkede krydderurter med aromatiske kapers, hvidløg og olivenolie, og den er et ideelt tilbehør til grillede, stegte eller dampede kød- og fiskeretter. Den fungerer også godt som salatdressing, dip eller sandwichpålæg.
Tilberedning: 5 min
Let
Tilberedning: 5 min
Let
Ingredienser:
- 1 g sort peber
- 5 g frisk basilikum
- 50 g kapers
- 12 g hvidløg
- 1 g salt
- 20 g Purløg
- 25 g citronsaft
- 100 g olivenolie
- 25 g persilleblade
Metode:
- Kom 3 pillede hvidløgsfed i blenderen. Hak i 10 sekunder ved hastighed 10. Tilsæt 20 gram purløg, der er vasket, tørret og klippet i stykker på 3 cm, og 5 spiseskefulde friske basilikumblade.