Kalveculotte med tunsauce
Vitello tonnato er en vidunderlig italiensk ret, som stammer fra Piemonte. I denne opskrift holder dampning kalvekødet mørt og saftigt. Tynde skiver kød serveres koldt og toppes med en unik tun- og kaperssauce, der forvandler denne enkle ret til en udsøgt smagssymfoni.
Tilberedning: 1h
Let

Tilberedning: 1h
Let
Ingredienser:
- 1030 g vand
- 1 g sort peber
- 1 g Allehånde
- 1 g laurbærblade
- 150 g tun på dåse
- 3 g citronskal
- 1 g Nelliker
- 10 g ansjoser
- 30 g kapers
- 5 g hvidløg
- 15 g salt
- 10 g citronsaft
- 100 g tør hvidvin
- 40 g æggeblommer fra høns
- 10 g Sennep
- 200 g Rapsolie
- 1 g Stødt peber
- 700 g kalvekød
Metode:
- Sæt en skål på låget af et bæger uden prop, nulstil vægten, og afvej 700 gram kalvefilet renset for hinder og 100 gram tør hvidvin. Sæt skålen til side.