Påske murzin
Murzin er et påskebagværk fra Cieszyn Silesia-regionen. Det er en velbagt gærdej med stykker af koldt kød. Navnet stammer fra brødets farve - det blev tidligere bagt med mørkt mel i brændefyrede ovne - når man tilføjede brændsel, lagde asken sig på dejen og gav den en meget mørk farve på toppen.
Tilberedning: 1h 50 min
Medium

Tilberedning: 1h 50 min
Medium
Ingredienser:
- 1 g sort peber
- 2 g tørret merian
- 200 g løg
- 40 g sukker
- 100 g smør
- 60 g Hele hønseæg
- 200 g Rygde pølser
- 40 g æggeblommer fra høns
- 150 g Udbenet røget bacon
- 300 g Drikkemælk, 2 % fedt
- 30 g komprimeret bagegær
- 40 g Rapsolie
- 150 g kogt svineskinke
- 615 g hvedemel type 450
- 5 g nigella
Metode:
- Tilsæt 300 gram mælk, 40 gram sukker og 30 gram gær i en kop. Varm i 1 minut ved 40 °C med 4 omdrejninger. Lad det stå i en lukket kop i 15 minutter.