Påske murzin

Murzin er et påskebagværk fra Cieszyn Silesia-regionen. Det er en velbagt gærdej med stykker af koldt kød. Navnet stammer fra brødets farve - det blev tidligere bagt med mørkt mel i brændefyrede ovne - når man tilføjede brændsel, lagde asken sig på dejen og gav den en meget mørk farve på toppen.

Tilberedning: 1h 50 min

Medium

Påske murzin

Tilberedning: 1h 50 min

Medium

Ingredienser:

  • 1 g sort peber
  • 2 g tørret merian
  • 200 g løg
  • 40 g sukker
  • 100 g smør
  • 60 g Hele hønseæg
  • 200 g Rygde pølser
  • 40 g æggeblommer fra høns
  • 150 g Udbenet røget bacon
  • 300 g Drikkemælk, 2 % fedt
  • 30 g komprimeret bagegær
  • 40 g Rapsolie
  • 150 g kogt svineskinke
  • 615 g hvedemel type 450
  • 5 g nigella

Metode:

  1. Tilsæt 300 gram mælk, 40 gram sukker og 30 gram gær i en kop. Varm i 1 minut ved 40 °C med 4 omdrejninger. Lad det stå i en lukket kop i 15 minutter.

Download Philipiak Home-appen for at opdage alle opskrifterne på Cookover.

Hvordan gør man det?

  • Scan QR-koden
  • Download appen til din telefon
  • Tilmeld dig Philipiak Home-appen og få glæde af alle opskrifterne på Cookover