Fisk på græsk manér
En ret, som grækerne aldrig har hørt om ... Navnet har sandsynligvis rod i polske stereotyper om det græske køkken. Det stammer derfor fra grøntsagernes nøglerolle i middelhavskøkkenet generelt, som anses for at være et af de sundeste ikke kun i Europa, men også i verden.
Tilberedning: 1h
Let

Tilberedning: 1h
Let
Ingredienser:
- 1340 g vand
- 1 g sort peber
- 1 g Allehånde
- 90 g ekstra jomfru olivenolie
- 1 g bagepulver
- 1 g laurbærblade
- 250 g danskvand
- 220 g løg
- 75 g sukker
- 12 g hvidløg
- 650 g gulerødder
- 90 g salt
- 100 g smør
- 20 g æggeblommer fra høns
- 160 g porre
- 700 g Rapsolie
- 80 g Knoldselleri
- 120 g Persillerod
- 3 g Kartoffelstivelse
- 1500 g Friske torskefileter uden skind
- 700 g Tomatpassata
- 170 g hvedemel type 450
Metode:
- Tilsæt 1000 g vand, 90 g kogesalt og 60 g sukker i en kop. Bland i 1 minut ved 16 omdrejninger.