Challah

Denne ekstremt smøragtige og let søde gærdej, der traditionelt flettes, har sine rødder i det jødiske køkken. Oprindeligt var smagen let salt, men i Polen er det den søde version, der er i højsædet. Challah er den bedst mulige base for tilberedning af arme riddere. Interessant nok finder selv den søde version vej til tørre smagskombinationer. Det er fantastisk som sandwichbrød, når det kombineres med udtryksfuldt pålæg som patéer, oste med intens smag eller salte og syrlige grønne oliven.

Tilberedning: 2h 15 min

Medium

Challah

Tilberedning: 2h 15 min

Medium

Ingredienser:

  • 60 g sukker
  • 6 g salt
  • 150 g smør
  • 60 g Hele hønseæg
  • 520 g hvedemel type 500
  • 60 g æggeblommer fra høns
  • 190 g Drikkemælk, 2 % fedt
  • 35 g komprimeret bagegær
  • 10 g solsikkeolie

Metode:

  1. Vej 500 g mel af i en skål på koppens låg, og sæt den til side.

Download Philipiak Home-appen for at opdage alle opskrifterne på Cookover.

Hvordan gør man det?

  • Scan QR-koden
  • Download appen til din telefon
  • Tilmeld dig Philipiak Home-appen og få glæde af alle opskrifterne på Cookover