Challah
Denne ekstremt smøragtige og let søde gærdej, der traditionelt flettes, har sine rødder i det jødiske køkken. Oprindeligt var smagen let salt, men i Polen er det den søde version, der er i højsædet. Challah er den bedst mulige base for tilberedning af arme riddere. Interessant nok finder selv den søde version vej til tørre smagskombinationer. Det er fantastisk som sandwichbrød, når det kombineres med udtryksfuldt pålæg som patéer, oste med intens smag eller salte og syrlige grønne oliven.
Tilberedning: 2h 15 min
Medium

Tilberedning: 2h 15 min
Medium
Ingredienser:
- 60 g sukker
- 6 g salt
- 150 g smør
- 60 g Hele hønseæg
- 520 g hvedemel type 500
- 60 g æggeblommer fra høns
- 190 g Drikkemælk, 2 % fedt
- 35 g komprimeret bagegær
- 10 g solsikkeolie