Blomme-dumplings
Dumplings med blommer er en traditionel ret fra det polske køkken. Det er en slags bløde dumplings med frugtfyld fyldt med sødt, krydret smør. Toppet med brødkrummer fungerer de godt som hovedret, men nogle mennesker anser dem også for at være en fremragende eftermiddagssnack.
Tilberedning: 1h 40 min
Medium
Tilberedning: 1h 40 min
Medium
Ingredienser:
- 1500 g vand
- 30 g brun farin
- 3 g honningkagekrydderi
- 10 g appelsinskal
- 3 g salt
- 30 g Brødkrummer
- 120 g smør
- 60 g Hele hønseæg
- 220 g hvedemel type 550
- 300 g blommer
- 800 g sene kartofler
- 50 g Kartoffelstivelse
Metode:
- Sæt en skål på låget af koppen, og vej 120 gram blødt smør ud i den. Tilsæt 2 spiseskefulde brun farin, 1 teskefuld allehånde og revet skal fra en halv appelsin. Rør smørret sammen med krydderierne, og sæt det til side.