Pizza ricotta e pistacchi
En klassisk skinkepizza beriget med fløjlsblød, cremet ricotta og aromatiske, sprøde ristede pistacienødder. At lægge nogle af de fine ingredienser på pizzaen efter bagning er en traditionel metode til at fremhæve deres kvaliteter.
Tilberedning: 1h 15 min
Let

Tilberedning: 1h 15 min
Let
Ingredienser:
- 420 g hvedemel
- 240 g vand
- 110 g ekstra jomfru olivenolie
- 150 g ricotta-ost
- 4 g chilipeber
- 15 g frisk basilikum
- 250 g mozzarella
- 150 g Prosciutto skinke
- 180 g løg
- 8 g sukker
- 8 g hvidløg
- 12 g salt
- 35 g Pistacienødder
- 15 g komprimeret bagegær
- 700 g Tomatpassata
Metode:
- I en kop tilsættes 420 gram mel type 00 (evt. type 450), 15 gram frisk gær (evt. 1,5 teskefuld tørret), 1 teskefuld sukker og 240 gram vand. Ælt i 3 minutter.