Tom kha-suppe
En af de mest genkendelige thailandske kokossupper. Tom kha er en mild suppe med kylling og masser af forfriskende ingefær, citrongræs og kaffirlime.
Tilberedning: 1h 15 min
Medium
Tilberedning: 1h 15 min
Medium
Ingredienser:
- 1400 g vand
- 40 g ingefær
- 80 g kalk
- 25 g frisk koriander
- 30 g brun farin
- 80 g sojasauce
- 120 g skalotteløg
- 3 g spidskommen
- 1 g korianderfrø
- 40 g fiskesauce
- 150 g Shimei-svampe
- 1 g citrongræs
- 1 g Kaffir limeblade
- 16 g hvidløg
- 800 g Kokosmælk
- 45 g sesamolie
- 1200 g Kyllingelår
Metode:
- I en kop tilsættes 120 gram skalotteløg, 40 gram ingefær og 4 fed hvidløg. Hak 10 sekunder ved hastighed 12. Skrab med en spatel fra siderne til bunden af koppen.