Hollandaise-sauce
Hollandaisesauce er en af de '5 modersaucer' (de andre er bechamelsauce, tomatsauce, volute og spansk sauce). Disse saucer er udgangspunktet for alle saucer i det klassiske franske køkken.
Tilberedning: 15 min
Let

Tilberedning: 15 min
Let
Ingredienser:
- 1 g hvid peber
- 70 g skalotteløg
- 30 g 10 % spiritus eddike
- 3 g salt
- 2 g citronsaft
- 100 g tør hvidvin
- 80 g æggeblommer fra høns
- 200 g klaret smør
Metode:
- Sæt en gryde på låget af en kop uden prop, nulstil vægten, og vej 200 gram klaret smør af. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle helt af. Tilsæt 70 gram skalotteløg, der er skrællet og skåret i mindre stykker, til koppen. Hak i 10 sekunder ved en hastighed på 10 omgange. Skrab indholdet ned i bunden af koppen med en spatel.