Hollandaise-sauce

Hollandaisesauce er en af de '5 modersaucer' (de andre er bechamelsauce, tomatsauce, volute og spansk sauce). Disse saucer er udgangspunktet for alle saucer i det klassiske franske køkken.

Tilberedning: 15 min

Let

Hollandaise-sauce

Tilberedning: 15 min

Let

Ingredienser:

  • 1 g hvid peber
  • 70 g skalotteløg
  • 30 g 10 % spiritus eddike
  • 3 g salt
  • 2 g citronsaft
  • 100 g tør hvidvin
  • 80 g æggeblommer fra høns
  • 200 g klaret smør

Metode:

  1. Sæt en gryde på låget af en kop uden prop, nulstil vægten, og vej 200 gram klaret smør af. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle helt af. Tilsæt 70 gram skalotteløg, der er skrællet og skåret i mindre stykker, til koppen. Hak i 10 sekunder ved en hastighed på 10 omgange. Skrab indholdet ned i bunden af koppen med en spatel.

Download Philipiak Home-appen for at opdage alle opskrifterne på Cookover.

Hvordan gør man det?

  • Scan QR-koden
  • Download appen til din telefon
  • Tilmeld dig Philipiak Home-appen og få glæde af alle opskrifterne på Cookover